Opći uvjeti poslovanja

Opći uvjeti poslovanja utvrđuju uvjete prodaje proizvoda. Opći uvjeti sastavljeni su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača i općeg kodeksa poslovanja.

Naručivanje

Ortopedix ortopedski ulošci po mjeri mogu se naručiti u ljekarni ili putem online obrasca.

Naručivanje putem on-line obrasca

Odaberite jedan od paketa, ispunite obrazac sa podacima i na Vašu adresu poslati ćemo 3D Ortopedix pjenu.
Prilikom preuzimanja pjene kuriru dostavne službe plaćate 13.14 EUR.
Po napravljenom otisku kontaktirajte nas putem maila na ortopedix.info@gmail.com kako bi se dao nalog za prikup pjene na Vašoj adresi. Dostava i prikup 3D Ortopedix pjene se ne naplaćuju.

Naručivanje u ljekarni

U ljekarni zatražite 3D Ortopedix pjenu (cijena pjene je 13,14 EUR), napravite otisak i isunite podatke na pjeni. Pjenu obavezno ostavljate u ljekarni iz koje će putem Medike stići u naš proizvodni centar.
Po zaprimanju pjene kreće izrada uložaka koji će biti dostavljeni unutar 10-15 radnih dana (ne računajući vikende).
Kupoprodajni ugovor između ponuđača i kupca sklopljen je u trenutku davanja otiska u ljekarni ili prilikom predaje on-line narudžbe. Od tog trenutka sve cijene i drugi uvjeti obavezujući su kako za ponuđača, tako i za kupca. Ugovor će biti pohranjen u našem poduzeću, a pristup do njega je moguć putem pošte ili e-mailom. Status vaše narudžbe možete provjeriti putem e-maila: ortopedix.info@gmail.com ili na broj mobitela 099 623 88 51 . Dva su moguća načina plaćanja: pouzećem ili prema predračunu.

Dostava

Dostavu vrši GLS. Trošak dostave iznosi 4 EUR.
Rok isporuke je 10-15 radnih dana.
U slučaju reklamacije trošak dostave snosi kupac.

Period privikavanja

Ortopedix ulošci po mjeri pravilno raspoređuju težinu tijela na stopala. Prvenstveno imaju korektivnu funkciju odnosno dovode statiku tijela u pravilan položaj i tako dugoročno smanjuju bolove u koljenima, leđima, vratu i kukovima. Također pomažu kod bolova uzrokovanih petnim trnom, hallux valgusom ili metatarzalgijom. Zbog takve korektivne funkcije, kao i zbog naučenog nepravilnog načina hodanja, potreban je period privikavanja. Period privikavanja može trajati samo jedan dan, ali i do mjesec dana. U početku preporučamo Ortopedix uloške nositi kratko, a zatim svaki dan po sat vremena više. Postepeno privikavanje preporuča se i kod nošenja uložaka po prvi put te kod većih deformacija stopala. Nakon nekog vremena naviknuti ćete se na nošenje uložaka, početi ćete osjećati pozitivne učinke na samom stopalu i ukupnoj statici tijela, a svaki korak biti će vam ugodniji i lakši.

Pružanje dodatnih usluga za kupce

Dodatne informacije o proizvodima koje je moguće kupiti preko online trgovine možete dobiti na broj telefona 051246707 ili putem e-maila ortopedix.info@gmail.com. Rado ćemo vas savjetovati o odgovarajućem modelu i odgovoriti na sva vaša pitanja u vezi zdravlja stopala.

Rok trajanja

Rok trajanja je oko 12 mjeseci od izrade uložaka, što ovisi prvenstveno o životnom stilu svakog pojedinog korisnika te načinu održavanja i uporabe uložaka. Ortopedski ulošci po mjeri imaju potpornu i korektivnu funkciju, potrebno ih je nositi bez pauze (osim kod perioda privikavanja) te se učestalim nošenjem ulošci s vremenom troše. Protekom 12 mjeseci trebalo bi ih zamijeniti novim parom uložaka.

Održavanje

Uložak treba povremeno izvaditi iz obuće na nekoliko sati kako bi zadržao zadovoljavajuću formu. Uložak se održava vlažnom krpicom, te se suši na zraku (nikako ne na izvoru topline). Uložak ne smije ostati mokar ili vlažan. Preporučljivo je da se uložak nosi samo u obući za koju je predviđen.

Medicinska ispravnost proizvoda

Ortopedski ulošci po mjeri pri svakodnevnom nošenju imaju medicinsku učinkovitost od godinu dana.

Odustajanje od narudžbe

Kupac može svoju narudžbu opozvati u roku od 2 sata nakon predaje narudžbe putem e-maila ortopedix.info@gmail.com.

Vraćanje artikla

Sukladno članku 79. st 3. Zakona o zaštiti potrošača: „Isključenje prava na jednostrani raskid ugovora primjenjuje se kad je predmet ugovora roba koja je izrađena po specifikaciji potrošača ili koja je jasno prilagođena potrošaču.“ U skladu s tim Zakonom ne uvažavamo jednostrani raskid ugovora o kupoprodaji i u pravilu ne radimo povrat novca za naručene Ortopedix ortopedske uloške po mjeri. Kao proizvod koji je izrađen po specifikaciji potrošača odnosno koji je jasno prilagođen svakom individualnom potrošaču, ne može se vratiti nazad u prodaju.

Reklamacije

Krajnji rok za reklamaciju je 40 dana od isporuke Ortopedix uložaka na vašu adresu. Zahtjev za reklamaciju podnosi se u roku 30 do 40 dana od primitka pošiljke na adresu, a po isteku perioda prilagodbe koji ovisno o pacijentu može trajati i do mjesec dana. Reklamacije se šalju na adresu Ortopedix, Drivenik 6, 51242 Drivenik. Svaku reklamaciju pokušati ćemo riješiti u korist kupca u skladu s odredbama Zakona o zaštiti potrošača u roku od 15-30 dana od zaprimanja zahtjeva, ne računajući neradne dane. Vrijeme rješavanja reklamacija ovisi o količini zaprimljenih redovnih narudžbi, te na isto ne možemo utjecati. Prilikom reklamacije kupac obavezno mora priložiti uloške koje reklamira, kopiju računa te vlastoručno potpisan zahtjev u kojem navodi razloge svoje reklamacije. Trošak poštarine kod reklamacije snosi kupac. Pošiljke s otkupninom putem pouzeća ne preuzimamo.

Izjava o povjerljivosti i zaštiti osobnih podataka

Prodavatelj se obavezuje da će sukladno odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka i Uredbe (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i vijeća o zaštiti pojedinca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka čuvati povjerljivost svih osobnih podataka kojima imaju pravo i ovlast pristupa, a koji se nalaze u zbirkama osobnih podataka koje vodi društvo, te da će se isti koristiti isključivo u točno određenu svrhu (kod sklapanja i realiziranja ugovora o prodaji, dostave kupljenog proizvoda, rješavanja eventualnih reklamacija i sporova, za slanje newsletter-a, te u svrhu unapređenja naših usluga. U bilo koje vrijeme možete zatražiti da se dani osobni podaci izmijene, dopune ili trajno izbrišu iz zbirke osobnih podataka. Ispunjavanjem obrasca za web narudžbu 3D Ortopedix pjene te davanjem osobnih podataka i/ili vlastoručnim potpisom na 3D Ortopedix pjeni ili Ortopedix narudžbenici potvrđujete da ste upoznati sa svojim pravima vezano za njihovo prikupljanje i upotrebu, te dajete pristanak na prikupljanje i obradu istih. Svi se podaci strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti. Ovom izjavom se obvezujemo da ćemo zaštititi privatnost korisnika, kupaca i posjetitelja web stranice i sigurnost osobnih podataka koje nam pružaju putem web stranice ili narudžbe u ljekarnama. Osobni podaci koji se obrađuju jesu podaci koji se nalaze na obrascu 3D Ortopedix pjene odnosno podaci koje ostavljate prilikom on-line naručivanja na našoj stranici: ime i prezime, adresa i broj telefona, e-mail, visina, težina, dob, veličina cipele i model uloška, te posebne napomene vezane uz tegobe odnosno zdravstveno stanje koje osoba naznači.
Ovdje navodimo dodatne okolnosti u kojima ćemo Vaše informacije podijeliti sa ovlaštenim trećim stranama i dodatne svrhe za koje koristimo Vaše podatke: Pružanje informacija Google Inc. Google prikuplja informacije putem naše upotrebe usluge Google Analytics na našoj web stranici. Google koristi ove informacije, uključujući IP adrese i podatke iz kolačića, u više svrha, kao što je poboljšanje usluge Google Analytics. Informacije se dijele s Googleom na anonimnoj osnovi. Da biste saznali više o tome koje informacije Google prikuplja, kako upotrebljava te informacije i kako kontrolirati informacije poslane Googleu, pogledajte stranicu partnera Googleovih pravila o privatnosti. Možete se isključiti iz usluge Google Analytics tako da instalirate sljedeći dodatak pregledniku: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout
Korisnik u svakom trenutku ima sljedeća prava: pravo na pristup podacima i uvid u podatke, pravo na informiranost o prikupljanju i obradi osobnih podataka, pravo na povlačenje privole, pravo na podnošenje prigovora, pravo na ispravak i promjenu osobnih podataka u slučaju ako su podaci nepotpuni ili netočni, pravo na brisanje u slučajevima kao što su prestanak svrhe obrade ili u slučaju podnošenja prigovora.
Ako želite ostvariti neko od navedenih prava, kontaktirajte nas na mail info@ortopedix.hr. Na isti se kontakt možete se javiti u slučaju bilo kakvih pitanja vezanih za zaštitu osobnih podataka. Molimo da posjetitelji i korisnici pročitaju sve navedeno na ovoj stranici kako bi razumjeli koje informacije Ortopedix prikuplja i kako ih koristi.
Ukoliko se krajnji korisnik ne slaže s ovom Izjavom o povjerljivosti, upućujemo krajnjeg korisnika da napusti te ne pristupa i ne koristi internetsku stranicu www.ortopedix.hr. Ovu izjavu o povjerljivosti podataka Ortopedix može izmijeniti u bilo kojem trenutku objavljivanjem izmijenjenog teksta izjave o povjerljivosti podataka u dijelu “Izjava o povjerljivosti i zaštiti osobnih podataka” na internet stranici. Izmjene podataka izjave stupaju na snagu odmah nakon objave na internetskoj stranici, a posjetitelj ili korisnik je dužan sam periodički provjeravati ovu stranicu i proučiti bilo kakve eventualne promjene. Ukoliko kao krajnji korisnik ne želite primati e-mail poruke u bilo kojem trenutku nakon registriranja možete odabrati opciju otkazivanja primanja e-mail poruka slanjem e-mail poruke na info@ortopedix.hr ili odabirom opcije otkazivanja newslettera koja se nalazi u svakoj newsletter poruci.