ortopedix, ulošci, logo

Sportaši i aktivan stil života

sport, sportaš, nogomet, rukomet, tenis, kuglanje, trčanje, atletika, reprezentacija, natjecanje, turnir, teretana, vježbanje, utezi, ortopedix, prehrana, pravilno, držanje, bolovi, kralježnica, koljeno, vrat, ramena, naj, snažno, mišići, stajanje, umor, kvaliteta, ortopedski, anatomski, anatomija, struktura, ulošci, uložak, tenesica, obuća, lakat, ortopedija, individualni, posebni, po, mjeri, ljekarna, hrvatska

Osobe s povećanom tjelesnom aktivnošću i sportaši, u danu naprave minimalno 10km a da toga možda nisu niti svjesni. Sva naprezanja i sve kretnje najvećim dijelom nose upravo stopala. Ona su zadužena za pravilnu raspodjelu težine tijela na sve zglobove i cijelu kralježnicu.
Stopala trebaju imati odgovarajući oblik, pravilno težište (nema izvrtanja noge), te svim svojim mišićima i tetivama na pravilan način prianjati uz podlogu. U tom slučaju, osoba će imati u potpunosti pravilno i uspravno držanje.
Time će se rasteretiti svaki pojedini dio tijela, te će se daleko manje energije i snage trošiti na savladavanje zadataka koje stavljamo pred svoje tijelo. Imajmo na umu da čak i posve obične radnje, kao što je stajanje ili hodanje, su zapravo veoma kompleksni zadaci u kojima sudjeluje čitava struktura našeg tijela. Tijekom svakog koraka naše tijelo se prilagođava podlozi po kojoj hodamo, održava ravnotežu, amortizira udarce, prilagođava opterećenje teretu koji možda nosimo, balansira kralježnicu. Da bi se sve to uspješno obavilo, neophodno je važno da stopala imaju pravilan oblik i težište, i da na pravilan način prianjaju uz podlogu.

Idealno rješenje za sve sportaše i avanturiste

ORTOPEDIX uložak izrađuju se prema potrebama svake osobe individualno. Tako izrađeni ulošci omogućavaju da stopalo bude dovedeno u najbolji mogući položaja i da se teret čitavog tijela raspoređuje jednako na cijelo stopalo. Time postižemo pravilno držanje, te rasterećujemo apsolutno cijelu kralježnicu i sve zglobove.