ortopedix, ulošci, logo

Upoznajte Ortopedix tim

ORTOPEDIX.HR proizvod Švedske kvalitete

stručni, stručno, pacijent, doktor, sposobni, posebni, prilagođeni, ortopedski, ulošci, ortoped, doktor, klinika, bolnica, peta, koljeno, bolovi, kvaliteta, ljekarna, računalo, analiza, tim, dobro, kvalitetno, ortopedix, tanki, mekani, cipela, kralježnica, obuća, bol

Civilizacija u kojoj živimo okružena je tvrdim podlogama kao što su asfalt, beton i kamen. To su najveći neprijatelji naše kralježnice i glavni uzročnici za bol u koljenima, bol u vratu, bol u leđima, ravna ili spuštena stopala.

Naša stopala su prva u obrani kralježnice od ovih neprijatelja. Upravo o stopalima ovisi uspravno držanje i pravilan položaj kralježnice. Stopala su ta koja amortiziraju sve pritiske tijekom hodanja i omogućavaju pravilnu ravnotežu.

Ukoliko stopala nisu zaštićena adekvatnom obućom i ako stalno hodamo po tvrdim podlogama, to utječe na spuštanje uzdužnog svoda stopala te gubitak luka u stopalu. Tako dolazi do spuštenih ili ravnih stopala. Tu nije kraj problemu, spuštena ili ravna stopala onemogućavaju pravi položaj stopala te dolazi do nepravilne rotacije a to izbacuje gležnjeve i koljena iz njihovog prirodnog mjesta. Zbog toga najčešće dolazi do bolova u koljenima.

Ukoliko je došlo do veće rotacije koljena zbog nepravilnog položaja stopala, bol u koljenu će biti intenzivnija, ali to će djelovati i na zdjelicu. Zbog rotacije koljena, zdjelica će se pomaknuti prema naprijed ili prema nazad. Na takav način doći će do opterećivanja mišića, odnosno do bolova u leđima.

Već vidimo u kojem smjeru se razvija situacija. Nepravilnim opterećenjem stopala dovodimo čitavo tijelo u pogrešan položaj. Na takav način dolazi do prekomjernog opterećenja pojedinih zglobova, koljena, donjeg dijela leđa, te vratnog i ramenskog dijela. A na samom stopalu se mogu pojaviti petni trn, kurje oko, zadebljanje i žuljevi, palčana kost odnosno čukljevi.

Iz tog razloga je osmišljena ideja ortopedskih uložaka izrađenih po mjeri-dostupno u ljekarni. Ortopedski uložak imitira zdravi svod stopala. Pomoću ortopedskih uložaka dovodi se stopalo u najprirodniji položaj a teret tijela se pravilno raspoređuje na cijelo stopalo jednako. Ukoliko imate bol u koljenima, bol u leđima, bol u vratu, petni trn, spuštena ili ravna stopala ortopedski ulošci izrađeni po mjeri su upravo ono sto može biti prekretnica za Vašu kralježnicu i stopala.

Ortopedix ortopedski ulošci dostupni su u gotovo svim ljekarnama. Zatražite svog ljekarnika da vam pomogne napraviti 3D otisak stopala pomoću naše tehnologije. U svega nekoliko sekundi dobiti ćemo otisak Vašeg stopala i na temelju njega izraditi Ortopedix ortopedski uložak. Ortopedski uložak biti će proizveden kako bi isključivo Vaše stopalo doveli u pravilan položaj. Rasteretiti ćemo dijelove kralježnice i stopala koji nose preveliko opterećenje.

U najbližoj ljekarni se raspitajte za Ortopedix ortopedski uložak izrađen po mjeri ili možete i preko naše web stranice naručiti pjenu za uzimanje otisaka.

www.ortopedix.hr