Sportaši i osobe s povećanom tjelesnom aktivnošću dnevno naprave minimalno 10 km, a da toga nisu ni svjesni. To svakodnevno kretanje, rekreativno ili profesionalno bavljenje sportom dovodi do jakog opterećenja stopala. ortopedski aktiv uložak

Stopala su najvećim dijelom nosioc svih naprezanja i kretnji i zadužena za pravilnu raspodjelu opterećenja na sve zglobove i cijelu kralježnicu.
Da bi u tome uspjela moraju imati pravilan oblik-oblik luka i pravilno težište (nema izvrtanja noge), te svojim mišićima i tetivama osigurati pravilno prianjanje uz podlogu.

Tek tada čovjek će imati potpuno pravilno i uspravno držanje. Ako stopala nemaju optimalnu podršku i fiksaciju dolazi do bolova i umora u nogama, koji se šire na koljena, kukove i kralježnicu.

Kako djeluje i kako izgleda Active ortopedski uložak?

Ortopedix ortopedski ulošci po mjeri Active, Kožni ili Elegant) omogućavaju rasterećenje pojedinih dijelova tijela, uspravno i pravilno držanje, optimalan položaj poprečnog i uzdužnog svoda stopala, a time i daleko manji utrošak energije i snage na svladavanje zadataka koje stavljamo pred svoje tijelo. Ortopedix Active uložak po mjeri izrađen je od posebne antialergijske i antibakterijske pjene. Active uložak je tanak, mekan, lagan i izuzetno izdržljiv. Vrlo je fleksibilan i uvijek se vraća u prvobitni položaj.
Amortizira čak i krajnje stupnjeve opterećenja u stopalima i namijenjen je osobama aktivnog životnog stila, sportašima i osobama koje veći dio dana provedu na nogama.
ortopedski uložak izrađen po mjeri za sportaše
Active Ortopedix uložak po mjeri idealan je za sportsku, radnu i komfornu obuću.
Active Ortopedix uložak po mjeri se kao i svi Ortopedix ulošci izrađuje prema potrebama svake osobe individualno. Tako izrađen ortopedski uložak omogućuje da stopalo bude dovedeno u najbolji mogući položaj i da se teret čitavog tijela ravnomjerno raspoređuje na sve dijelove stopala. Uz Active Ortopedix uloške po mjeri zaboravite na umorne i bolne noge, bolove u koljenima , kralježnici i vratu.