ortopedix, ulošci, logo

UVJETI POSLOVANJA

 

 

Opći uvjeti poslovanja
Opći uvjeti poslovanja utvrđuju uvjete prodaje proizvoda. Opći uvjeti sastavljeni su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača i općeg kodeksa poslovanja.


Naručivanje
Ortopedix ortopedski ulošci po mjeri mogu se naručiti u svakoj ljekarni ili putem online obrasca. Kupoprodajni ugovor između ponuđača i kupca sklopljen je u trenutku davanja otiska u ljekarni ili prilikom predaje on-line narudžbe. Od tog trenutka sve cijene i drugi uvjeti obavezujući su kako za ponuđača, tako i za kupca. Ugovor će biti pohranjen u našem poduzeću, a pristup do njega je moguć putem pošte ili e-mailom. Status vaše narudžbe možete provjeriti putem e-maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na broj mobitela 099 623 88 51 . Dva su moguća načina plaćanja: pouzećem ili prema predračunu.


Dostava
Dostavu vrši HP express.
Dostava je besplatna.
Rok isporuke je 10 radnih dana.
U slučaju reklamacije trošak dostave snosi kupac.

U slučaju ponovne dostave zbog nepreuzimanja paketa, trošak dostave snosi kupac.


Period privikavanja
Ortopedix ortopedski ulošci po mjeri pravilno raspoređuju težinu tijela na stopala. Prvenstveno imaju korektivnu funkciju odnosno dovode statiku tijela u pravilan položaj i tako dugoročno smanjuju bolove u koljenima, leđima, vratu i kukovima. Također pomažu kod bolova uzrokovanih petnim trnom, hallux valgusom ili metatarzalgijom. Zbog takve korektivne funkcije, kao i zbog naučenog nepravilnog načina hodanja, potreban je period privikavanja. Period privikavanja može trajati samo jedan dan, ali i do mjesec dana. U početku preporučamo Ortopedix uloške nositi kratko, a zatim svaki dan po sat vremena više. Postepeno privikavanje preporuča se i kod nošenja uložaka po prvi put te kod većih deformacija stopala. Nakon nekog vremena naviknut ćete se na nošenje uložaka, počet ćete osjećati pozitivne učinke na samom stopalu i ukupnoj statici tijela, a svaki korak bit će vam ugodniji i lakši.


Izjava o zaštiti osobnih podataka
Prodavatelj se obavezuje da će vaše osobne i ostale podatke, prikupljene u postupku registracije, štititi u skladu sa ZOZP i da će ih koristiti isključivo za potrebe ispunjenja narudžbe, ispostavljanja računa, slanje promotivnih materijala i eventualno rješavanje pritužbi i ostale potrebne komunikacije. Prodavatelj se obvezuje da će trajno štititi osobne podatke.  Podaci korisnika ni u kom slučaju neće biti predani neovlaštenim osobama.


Pružanje dodatnih usluga za kupce
Dodatne informacije o proizvodima koje je moguće kupiti preko online trgovine možete dobiti na broj telefona 099 623 88 51 ili putem e-maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Rado ćemo vas savjetovati o odgovarajućem modelu i odgovoriti na sva vaša pitanja u vezi zdravlja stopala.


Rok trajanja
Rok trajanja je oko 12 mjeseci od izrade otiska. Razlozi takvom roku trajanja su višestruki: zbog korektivne funkcije uložaka, stopalo se s vremenom mijenja i potrebno je stalno prilagođavati uložak trenutnim potrebama stopala. Učestalim nošenjem ulošci će se istrošiti, što ovisi prvenstveno o životnom stilu svakog pojedinog korisnika.


Održavanje
Uložak treba jednom mjesečno izvaditi iz obuće na nekoliko sati kako bi zadržao zadovoljavajuću formu. Uložak se održava vlažnom krpicom. Ne smije ostajati mokar ili vlažan. Preporučljivo je da se uložak nosi samo u jednoj obući za koju je predviđen.


Medicinska ispravnost proizvoda
Ortopedski ulošci po mjeri pri svakodnevnom nošenju imaju medicinsku ispravnost godinu dana. Nakon tog perioda potrebno je prema novom otisku napraviti uloške po mjeri koji će odgovarati nešto promijenjenom stopalu.


Odustajanje od narudžbe
Kupac može svoju narudžbu opozvati u roku od 2 sata nakon predaje narudžbe putem e-maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na broj mobitela 099 623 88 51 .


Vraćanje artikla
Sukladno članku 79. st 3. Zakona o zaštiti potrošača: „Isključenje prava na jednostrani raskid ugovora primjenjuje se kad je predmet ugovora roba koja je izrađena po specifikaciji potrošača ili koja je jasno prilagođena potrošaču.“ U skladu s tim Zakonom ne uvažavamo jednostrani raskid ugovora o kupoprodaji i ne radimo povrat novca za naručene Ortopedix ortopedske uloške po mjeri. Kao proizvod koji je izrađen po specifikaciji potrošača odnosno koji je jasno prilagođen svakom individualnom potrošaču, ne može se vratiti nazad u prodaju.

 

Reklamacije

Krajnji rok za reklamaciju je 40 dana od isporuke Ortopedix uložaka na vašu adresu. U slučaju reklamacije artikl se može vratiti putem Hrvatske pošte. Nužno je da prije poduzimanja bilo kakvih koraka prvo javite na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. kako bismo obradili reklamaciju. Svaku reklamaciju pokušat ćemo riješiti u korist kupca u skladu s odredbama Zakona o zaštiti potrošača. Prilikom reklamacije kupac obavezno mora priložiti kopiju računa te izjavu u kojoj navodi razloge svoje reklamacije. Povratne pošiljke s otkupninom putem pouzeća ne preuzimamo.


Kontakt
Svaki radni dan dostupni smo na broj 099 623 88 51, putem e-maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.  te na društvenim mrežama Facebook i Twitter, u vremenu od 7-15 h. Slijedite nas, postavite nam pitanje, izrazite svoje želje ili saznajte najsvježije informacije putem bilo kojeg od navedenih kanala. Jamčimo vam odgovor u najkraćem mogućem roku.